Reseptit

Kesäkurpitsapasta avokadolla

Tiedosto_001 (46)

Kartan hyvin paljon ajatusta, että keittiössäni olisi jokaiselle asialla oma koneensa ja vimpaimensa. Pyrin pitämään keittiön hyvin yksinkertaisena ja omistamaan asioita, joita oikeasti tarvitsen ruoanlaitossa ja jotka ovat monikäyttöisiä. Hiljattain päätin kuitenkin investoida hieman elämän luksukseen sekä hifistellä ja hankin meille spiraalileikkurin! Spiraalileikkurilla saa tehtyä pastaa tai nuudelia muistuttavaa nauhaa porkkanoista ja kesäkurpitsasta. Aiemmin olen vedellyt kesäkurpitsa tai porkkananuudelit kuorimaveitsellä mutta lopputuloksena on hieman leveämpää ja epäsymmetrisempää nauhaa. Spiraalileikkureita saa edulliseenkin hintaan mikäli kaipaa keittiöönsä hieman hifistelyä. Itse ostin omani Prismasta ja maksoin siitä 7,90 euroa!

Kesäkurpitsasta saa hyvän korvikkeen nuudelille tai pastalle, mikäli karttaa vehnää ja hiilihydraatteja. Omasta mielestäni varsinkin tomaattisten kastikkeiden kanssa kesäkurpitsa sopii hyvin. Tällä kertaa kuitenkin päädyin sekoittelemaan kesäkurpitsat avokadotahnaan ja tätä sekoitusta nautittiin sitten tomaattien, pinjansiementen ja sekä lihan kanssa. Meillä aivan varmasti osa pastasta korvaantuu jatkossakin kesäkurpitsalla.

Resepti kahdelle: 

1 reilun kokoinen kesäkurpitsa

2 avokadoa

½ sitruunan mehu

1 punainen chili

Suolaa

  1. Raasta kesäkurpitsa spiraalileikkurilla nauhaksi.
  2. Halkaise avokadot ja poista kivet. Hienonna chili. Koverra avokadon hedelmä osa blenderiin ja lisää joukkoon chili sekä sitruunan mehu. Surauta tasaiseksi seokseksi.
  3. Mausta avokadotahna lisäämällä suolaa kunnes maku on kohdillaan. Sekoita avokadotahna kesäkurpitsan joukkoon ja tarjoile esimerkiksi lihan, tofun, kikherneiden tai quornin kanssa.

Hintaluokka: alle 2 euroa / annos

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s