Reseptit

Quorn-mango curry

Tiedosto_001 (44)

Ensimmäistä kertaa elämässäni päädyin kokeilemaan quornia ruoanlaitossa. Olen hieman ollut skeptinen maun suhteen, sillä quorn valmistetaan sienestä ja olin melko varma, että sienen maku tulee läpi mutta ei. Maku oli tofua miedompi ja koostumus hieman tofun kaltainen ja erittäin miellyttävä. Quornia löytyy jatkossakin meidän ruokakassista jonkin verran. Omasta mielestäni hinta 300 gramman pussista on kuitenkin melko suolainen; kilohinta vaihtelee 11-14 euron väliltä, jolloin 300 gramman pussille tulee väistämättä hintaa yli 3 euroa. Vertailun vuoksi kerrottakoon muista kasviproteiinin lähteistä, että tofua saa viiden euron kilohintaan, soijarouhetta kuuden euron ja pavut sekä linssit ne vasta halpoja onkin kilohinnaltaan.

Tämän päivän curry oli quornia lukuunottamatta kokkailtu melko pitkälti kaappien jäämistöstä. Pyrin kerran kuussa täyttämään kuivakaapit kuukaudeksi niin, että siellä on kaikkea mahdollista. Riisi, kookosmaito sekä currytahna ovatkin yksiä meidän kuivakaapin vakiovarusteita. Tämän lisäksi hedelmäkorissa komeili mango, joka oli kovaa vauhtia kypsymässä pilalle. Tässä curryssa yhdistyy siis kuivakaapin antimien tehokas käyttö sekä hävikin minimointi.

Mangosta vielä sen verran, että normaalisti se on hyvinkin kallis hedelmä ja voi maksaa jopa viisi euroa kilolta. Toisinaan mangoa saa kuitenkin tuoreena hyvälläkin tarjouksella. Esimerkiksi vähän aikaa sitten Citymarketissa oli mangot tarjouksessa euron kappale. Mikäli tuoreen mangon käyttö on kynnyskysymys, en näe ongelmaa, miksei tuoreen tilalla voisi käyttää pakaste- tai säilykemangoa.

Resepti neljälle:

Yksi pussi (300 g) quornia kuutioina

1 mango

1 ruokalusikallinen punaista currytahnaa

1 teelusikallinen inkivääriä raastettuna

2 desilitraa kookosmaitoa

Öljyä paistamiseen

  1. Kuori ja pilko mango kuutioiksi.
  2. Lämmitä öljy pannulla ja kaada jäiset quorn-kuutiot pannulle. Paista miedolla lämmöllä noin 12 minuuttia kunnes kuutiot ovat saaneet hieman väriä pintaan.
  3. Lisää currytahna ja inkivääri pannulle. Sekoittele kunnes tahna on tarttunut kuutioihin.
  4. Lisää kookosmaito pannulle ja anna hautua 10 minuuttia. Lisää mangot joukkoon hieman ennen tarjoilua ja sekoita. Tarjoile riisin kanssa.

Hintaluokka: alle 2 euroa / annos

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s