Reseptit

Loukoumadesit

Tiedosto_001 (42)

Loukomades on perinteinen kreikkalainen leivonnainen, jota on tarjoiltu jo muinaisten kreikkalaisten aikaan. Kokeilin ensimmäistä kertaa näitä ja vaikka ulkonäkö ei silmiä hivele, oli maku aivan uskomaton. Uppopaistamisessa olennaisinta on rasvan oikea lämpötila; lämpötilan tulisi olla 170 astetta. Mikäli sinulla ei ole mittaria, millä mitata rasvan lämpötila, niin oikean lämpötilan voi testata ottamalla pienen nokareen taikinaa ja upottamalla sen rasvaan. Mikäli rasva alkaa taikinan ympärillä kuplimaan ja taikina ruskistumaan, on lämpötila oikea. Uppopaistamisessa tulee huolehtia myös turvallisuudesta; varmista, ettei öljy kuumene liikaa ja näin ollen syty palamaan! Käytä uppopaistamisessa aina kattilaa johon on olemassa kansi ja pidä se lähellä. Mikäli rasva syttyy palamaan, älä yritä sammuttaa sitä vedellä, sillä se johtaa vain palon leviämiseen. Rasvapalo pitää pyrkiä sammuttamaan aina tukahduttamalla esimerkiksi kattilan kannen tai (sammutus)peitteen avulla.* Uppopaistamisessa pitää olla myös varovainen roiskeiden kanssa sillä kuuma rasva aiheuttaa ikäviä ja kipeitä palovammoja.

*Saattoi olla hieman tämä kohta hätävarjelun liioittelua mutta parempi katsoa kuin katua. Koskaan en ole saanut rasvaa palamaan, mutta en voi väittää, etteikö se jollekin voisi tapahtua. Sen sijaan rasvaroiskeita olen päälleni kerran saanut (ja se oikeasti teki kipeää), johon neuvona annan, että tee rauhallisia ja harkittuja liikkeitä.

Resepti noin 15 leivonnaiseen:

3 desilitraa vehnäjauhoja

50 grammaa maissitärkkelystä

1 ½ teelusikallista kuivahiivaa

1 ruokalusikallinen hunajaa

3 desilitraa vettä

500 millilitraa öljyä paistamiseen (esim. rypsiöljyä)

Ripaus suolaa

 

Lisäksi:

Kanelia ja hunajaa päälle

  1. Sekoita kaikki kuivat aineet yhteen. Lämmitä vesi 42 asteiseksi ja sekoita kuivien aineiden kanssa huolellisesti. Lisää hunaja joukkoon.
  2. Anna taikinan kohota lämpöisessä paikassa liinan alla noin puoli tuntia kunnes taikina alkaa kuplimaan.
  3. Lämmitä öljy kattilassa ja testaa lämpötila. Ota taikinaa yksi ruokalusikallinen ja upota se rasvaan. Paista taikinaa molemmin puolin noin minuutin ajan, kunnes se on saanut kauniin kultaisen värin.
  4. Nosta leivonnaiset talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois. Ripottele leivonnaisten päälle kanelia ja hunajaa.

Hintaluokka: alle 2 euroa / koko erä

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s