Reseptit

Vieraskauhalla: naudanlihacurry

Tiedosto_001 (14)

Monelle ruokablogien seuraajille Viimeistä murua myöten niminen blogi on tuttu. Usein omien kokkailujen inspiraation hakeminen alkaa muiden reseptien seurannasta mutta nyt täytyy tunnustaa, että tämän curryn ohje on melko suoraan kyseisen blogin Intialaisen tofucurryn ohje pienillä muunnoksilla. Alun perin kokeilin currya nimenomaan tofun kanssa (ja sekin itsessään oli jo melko taivaallista) mutta emme ole mieheni kanssa kovin suuria tofun ystäviä, joten päädyimme kokeilemaan kyseistä herkkua lihaversiona. Tämä curry on täydellisen mausteinen ja saa sinut haluamaan sitä vain lisää! Mikäli haluat kokeilla vegaaniversiota tästä herkusta ja nähdä aidon ja alkuperäisen reseptin, käy katsomassa kyseisen kyseisen blogin ohjeet.

Resepti neljälle: 

Sipuli

3 valkosipulin kynttä

3 teelusikallista inkivääritahnaa

1½ ruokalusikkalista Garam Masala -mausteseosta

ripaus chilijauhetta

½ ruokalusikallista juustokuminaa

1 teelusikallinen kardemummaa

½ sitruunan mehu

Tölkki (400 ml) kookosmaitoa

2 tomaattia

2 ruokalusikallista tomaattisosetta

1 teelusikallinen sokeria

Paketti naudanlihasuikaleita

Öljyä paistamiseen

(Korianteria koristeeksi)

  1. Kuori ja pilko sipuli sekä valkosipulin kynnet. Lisää tehosekoittimeen sipulit, inkivääritahna, garam masala, chilijauhe, juustokumina, kardemumma sekä puolikkaan sitruunan mehu. Aja ainekset tasaiseksi seokseksi.
  2. Laita seos paistinpannulle öljyn kanssa ja kuumenna. Kuullota seosta noin viisi minuuttia ja lisää tämän jälkeen kookosmaito. Hienonna tomaatit ja lisää ne joukkoon. Lisää vielä tomaattisose sekä sokeri ja anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
  3. Kun kastike on hautunut, paista naudanlihasuikaleet omalla pannullaan ja lisää kastikkeen joukkoon. Koristele korianterilla ja tarjoile riisin kanssa.

Hintaluokka: alle 4 euroa / annos*

*Laskettu halvimpien raaka-aineiden mukaan.

Tiedosto_001 (13)

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s