Reseptit

Perusohjeet panna cottaan

Tiedosto_001 (4)

Panna cotta on Italian kolmas lahja maailmalle pizzan ja pastan lisäksi. Tämä kermavanukas on helppo ja halpa tehdä (vaikka hyytyminen vaatiikin aikansa), jonka vuoksi se on meidän taloudessa yksi suosituimpia jälkiruokia. Panna cotassa on perusohje, joka on helposti muunneltavissa. Kermaan saa lisää makua esimerkiksi vaniljalla, limellä, suklaalla, appelsiinilla tai kahvilla. Panna cotta voidaan tarjoilla marjojen tai hedelmien kanssa. Hyytymiseen kannattaa varata aikaa vähintään 4-6 tuntia, joten valmista panna cotta hyvissä ajoin ennen tarjoilua.

Tässä helposti muokattavissa olevassa perusohjeessa käytin pakastemansikoita, jotka soseutin hyytyneen vanukkaan päälle. Panna cotta voidaan myös kumota lautaselle väärin päin. Hyydyttämiseen voidaan käyttää joko liivatelehtiä tai liivatejauhoa. Mikäli käytät liivatelehtien sijasta liivatejauhoa, on hyvä muistaa, että yksi teelusikallinen liivatejauhoa vastaa yhtä liivatelehteä. Lisäksi liivatejauhe tulee sekoittaa pieneen tilkkaan kylmää vettä ja antaa turvota hetki ennen sen lisäämistä seokseen.

Resepti neljälle:

2 pakettia (á 200 ml) kuohukermaa

0,5 dl sokeria

Muutama tippa vaniljaesanssia tai 1 teelusikallinen vaniljasokeria (oikein prameaksi jos heittäydytään niin 1 vaniljatanko)

2 liivatelehteä tai 1,5-2 teelusikallista liivatejauhoa

Litra tuoreita tai pakastettuja mansikoita

(Sitruunamelissaa koristeeksi halutessa)

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mikäli käytät liivatejauhetta, sekoita pieneen määrään kylmää vettä.
  2. Lisää kuohukerma, sokeri, vaniljaesanssi tai vaniljasokeri kattilaan. Mikäli käytät vaniljatankoa, halkaise tanko pituussuunnassa kahtia ja raaputa vaniljan siemenet kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
  3. Kun seos kiehuu, ota pieni määrä kiehuvaa nestettä erilliseen astiaan. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sekoita pieneen määrään nesteeseen. Kaada neste takaisin kattilaan koko ajan sekoittaen. Mikäli käytät liivatejauhoa, lisää turvonnut jauhe kattilaan ja sekoita voimakkaasti.
  4. Annostele kuohukerma neljään tarjoiluastiaan ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4-6 tunniksi. Kun kuohukerma on täysin hyytynyt, soseuta mansikat blenderissä ja lisää varovasti panna cotan päälle juuri ennen tarjoilua.

Hintaluokka: alle 2 euroa / annos*

*Laskettu halvimpien raaka-aineiden mukaan.

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s