Reseptit

Kasvistäyte tortillalle

Tiedosto_000 (43)

Maanantai ja vuorotyöläisen vapaapäivät alkoi. Takana on itselläni rankka viikko. Viisi työpäivää sisälsi kolme iltavuoroa, joista seurasi vielä pari aamuvuoroa. Viikonloppu päivystävässä sairaalassa voi olla joko hyvin hiljainen tai sitten todella kiireinen. Lieneekö helle ollut osasyyllinen tilanteeseen, mutta viimepäivinä työpäivät ovat olleet epäonnekseni todella kiireisiä. Työvuorojen jälkeen olen ollut usein melko poikki viime aikoina loputtoman kiireen vuoksi. Omassa työssäni valitettavan usein iltavuorosta seuraa aamuvuoro ilman vapaapäivää välissä, joten yöunien määrä jää tuolloin hyvin lyhyeen. Itse olen tunnin työmatkan takia kotona 22-23 välillä riippuen siitä, miten olen päässyt töistä lähtemään ja aamulla herätyskello soi kello 5:00. Usein näinä päivinä yöuni on vielä hyvin katkonaista. Sanomattakin siis selvää, että tänään kun töistä pääsin kotiin ja ruokaostokset oli hoidettu, ei ruoanlaittointoa oikein ollut ja houkutus päästä helpolla itsensä ja puolison ruokinnassa oli suuri.

Kun ruoanlaittointoa ei ole ja tekisi lähinnä tilata vaan pizza kotiovelle, tortillat ovat pelastus. Niiden väliin kun voi laittaa melkein mitä vaan mieleen juolahtaa. Meillä on usein nautittu tortillat jauhelihan kanssa mutta tänään päätin hyödyntää keittiön kaappien antimia ja tehdä kasvistäytteen. Kasvistäyte onkin lihaversiota paljon armollisempi kukkarolle; yhden annoksen hinnaksi tulee reippaasti alle kaksi euroa (ellei jopa alle euro). Sellaisenaan kasvistäyte sopii myös vegaaneille.

Täyte kuudelle hengelle:

200 g maissia

1 sipuli

1 dl soijarouhetta

1 pkt mustapapuja

1 pussi tacomaustetta

Loraus paseerattua tomaattia

Noin 3 dl vettä

Öljyä paistamiseen

  1. Pilko sipulit ja paista pannulla öljyn ja maissin kanssa.
  2. Lisää soijarouhe, vesi, mustapavut, paseerattu tomaatti sekä tacomauste. Anna hautua miedolla lämmöllä kunnes täytteestä on haihtunut hieman nestettä ja seos ei ole enää niin vetistä.
  3. Laita täytettä tortillapohjalle (itse ostin ruistortillapohjia) ja lisää kaveriksi esimerkiksi salaattia ja juustoraastetta. Tai ihan mitä tahansa muuta mitä haluat.

Hintaluokka: alle 2 euroa / annos*

*Laskettu halvimpien raaka-aineiden mukaan. Hintaan ei sisälly tortillapohjat tai muut täytteet.

Tiedosto_000 (44)

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s