Kosmetiikka

Nopea kotitekoinen kuorintavoide

Täytyy tunnustaa, että olen laiska kauneudenhoitaja. Olen kuitenkin huomannut, että mitä lähemmäksi mennään 30 ikävuotta, niin sitä enemmän se alkaa näkymään. Aviomieheni tosin väittää, että harva 26 vuotias näyttää yhtä nuorekkaalta kuin minä. Yritykseni vähentää materian ostamista ja roskan tuottamista, ajatus kemikaalien määrästä mitä itseemme laitamme sekä minimalistinen ajatusmaailma ovat ajaneet tutkimaan netin syövereitä myös kosmetiikan osalta. Olen yrittänyt etsiä kotitekoisia ja luonnollisia keinoja ylläpitää viimeisiä jäljellä olevia nuorekkuuden rippeitä.

Omissa kosmetiikkavalinnoissa korostuu helppous, monikäyttöisyys ja hinta. En ole koskaan ymmärtänyt ihmisiä, joilla iltaisin naamanpuhdistus on pitkäkestoinen rituaali erilaisineen purkkien ja purnukoiden kanssa. Ensin silmämeikinpoistoainetta, sitten koko kasvojen pesu, kuorinta, kasvovesi, silmänympärysvoide, kosteusvoide ja niin edelleen. Siihen vielä päälle karvojen sheivaus, koko vartalon rasvaus, hiusten hoito ja mitä kaikkea muuta naisen  —  ja miksei miehenkin elämään mahtuu. Haluan, että yksi purkki toimii moneen eri asiaan (oodi tässä kohtaa kookosöljylle!). Kotikosmetiikassa haluan, että mahdollisimman moni raaka-aine olisi saatavilla tavallisesta marketista, ne eivät maksa paljoa ja ovat käytettävissä myös ruoanlaitossa. Pääperiaatteena on, että jos sitä voi syödä, sitä voi laittaa iholle.

Tiedosto_000 (40)

Oikotie onneen löytyi taas yksinkertaisimman kautta. Lasipurkkiin luonnon omaa antibioottia eli hunajaa sekä sokeria sekaisin ja saadaan koko vartalolle soveltuva kuorintavoide. Hunajan terveysvaikutuksista ei voida edes kiistellä. Ulkoisesti hunajaa on käytetty palovammojen, hiertymien ja ihon hoitoon. Sisäisesti hunaja taas vähentää elimistön tulehdustiloja ja edistää ruoansulatusta. Hunaja on myös makeampaa kuin valkoinen sokeri mutta sisältää vähemmän kaloreita. Lisäksi hunaja sisältää lukemattoman paljon vitamiineja, aminohappoja, mineraaleja ja entsyymejä. Kyseessä on siis varsinainen superfood.

Hunajana olen käyttänyt nestemäistä Reilun kaupan hunajaa, sillä se on tällä hetkellä meidän budjettiin sopiva eettisin vaihtoehto. Hunajan ja sokerin seos on hieman mielipidekysymys, itse laitan kumpaakin hieman näppituntumalla. Pidän siitä, että sokerikiteitä on reippaasti mutta kuitenkin niin, että käsissä seos on melko nestemäistä. Sokeri ei hunajaan oikein sula, joten lähde rauhassa lisäämään sokeria ja tee itsellesi mieluisan paksu seos. Olen säilyttänyt kuorintavoidetta kylpyhuoneen peilikaapissa, enkä ole havainnut en siitä kärsivän. Toisaalta olen myös miettinyt, että voisiko valkoisen sokerin korvata jollain muulla. Kenties kahvinpuruilla?

Itse en juurikaan meikkaa, joten olen käyttänyt tätä kuorintavoidetta ihan kasvojen puhdistusaineena. Tällä hetkellä yritän vakiinnuttaa kuorintavoiteen käytön joka iltaiseksi pesurutiiniksi, sillä kuorinnan jälkeen iho on aina paljon kirkkaampi, pehmeämpi ja kuulas. Lisäksi olen huomannut, että jotkin kasvoista olevista arvista ovat vaalenneet käytön myötä.

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s