Reseptit

Tomaatti-kaprispasta

Tiedosto_001 (3)

Pitkästä aikaa meillä syötiin pastaa. Olen yrittänyt vähentää pastan syöntiä ja ylipäätänsä muutenkin vehnätuotteiden käyttöä, joten pastan syönti on vähentynyt meillä huomattavasti. Pari kertaa olen perinteisen pastan sijasta kokeillut kikhernepastaa, mikä maistuu aivan loistavalta ja on ravitsevampaa kuin vehnäpasta. Säästösyistä jätin kuitenkin kikhernepastan tällä kertaa kaupan hyllyyn.

Vaikka kikhernepasta vaihtoehtona onkin paljon ravitsevampi ja terveellisempi, en näe vikaa normaalissa pastassa. Suosittelen kuitenkin valitsemaan vehnäpastan sijasta täysjyväpastan. Vehnämakaroni on täysin tyhjiä kaloreita ja turvottaa vatsaa. Lisäksi se ei kauaa nälkää pidä poissa. Täysjyvätuotteet sisältävät enemmän vitamiineja ja hivennaineita sekä kuitua, jonka vuoksi ne ovat terveellisempi valinta kun kuin valkoinen vehnäpasta ja nälkä pysyy loitommalla pidempään. Lisäksi täysjyvätuotteiden hinta on hyvin alhainen, eikä juuri eroa vehnätuotteista ainakaan pastan osalta.

Pastaohje kahdelle: 

140 grammaa täysjyväfusillia

2 tuoretta tomaattia

1 pkt (70-100 g) tomaattisosetta

1 prk (75/35 g) kapriksia

1 tl kuivattua oreganoa

1 tl kuivattua basilikaa

1 ruokalusikallinen oliiviöljyä

Suolaa

Mustapippuria

Parmesan-juustoa

Basilikaa

  1. Pilko tomaatit ja soseuta ne joko blenderissä tai sauvasekoittimella
  2. Laita soseutetut tomaatit kattilaan, lisää oliiviöljy, tomaattimurska, kuivattu oregano ja basilika sekä hyppysellinen suolaa. Keitä kastiketta kasaan. Kastikkeen ei tulisi olla vetistä vaan melko kiinteää ja enemmän sosemaista.
  3. Kun kastike alkaa olemaan lähellä sopivaa koostumusta, keitä pasta valmiiksi.
  4. Valuta keitinvesi pastasta. Sekoita pasta, tomaattikastike sekä kaprikset keskenään. Ripottele sekaan hieman mustapippuria.
  5. Ripottele päälle parmesan-juustoa sekä tuoretta basilikaa. Tarjoile salaatin kanssa.

 

Hinta: alle neljä euroa / annos*

*Laskettu halvempien raaka-aineiden mukaan.

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s