Reseptit

Pannupizza kasvistäytteillä

Reilu vuosi sitten kun menimme naimisiin mieheni kanssa niin saimme työpaikaltani työkavereiltani lahjakortin Stockmannille häälahjaksi. Lahjakortin summa oli meistä iso ja meillä meinasi hieman olla ongelmia sen käytössä, sillä harvemmin mitään edes Stockmannilta ostamme. Päätimme kuitenkin, että koska lahjakortti oli häälahja, niin käytämme sen kodin yhteisiin hankintoihin tarvittaessa sen sijasta, että käyttäisimme sen esimerkiksi vaatteisiin. Stockmannin lahjakortti on voimassa sen pari vuotta, niin kyllä me jotain jossain vaiheessa tarvitsemme ja niin kävi.

Vuosi naimisiin menon jälkeen tuli aika, jolloin huomasimme tarvitsevamme uuden paistinpannun. Okei, se huomattiin jo paljon aiemmin mutta koska olemme laiskoja, uutta ei tullut ihan heti hankittua (ja joka kerta ruokaa laittaessa manattiin kun ruoka palaa pannuun kiinni). Kerran kuitenkin tuli asiaa Vantaan Jumboon muutenkin, joten päätimme, että nyt ostamme sen pannun kun siellä se Stockmannikin on. Pannulle itselläni oli selvät kriteerit. Sen piti olla laadukas, kestää uunissa paistamista, sen tuli sisältää kansi ja sen tulee kestää seuraavat 10 vuotta. Ostimmekin sitten laadukkaan (ja kalliin) paistinpannun, jonka erinomaisuutta olen muistanut hehkuttaa joka kerta kun kokkaan.

Koska pannu kestää uunia, päätin kokeilla pannupizzan tekoa. Olen aiemminkin kertonut, että metsästän edelleen täydellistä pizzapohjaa. Halusin kokeilla, josko pannupizzassa pohja olisi sitä mitä juuri haen. Pannupizzan tekeminen osoittautui yllättävän helpoksi. Ainut minkä laitoin merkille oli se, että pohja oli jo ehkä turhankin paksu. Seuraavalla kerralla ajattelin kokeilla puolikkaalla ohjeella pohjan tekoa, mutta jos pidät todella paksusta pohjasta, niin tee tämän ohjeen mukaan. Pohjan koostumus noin muuten oli hyvä, ainut ongelma itselläni oli tuo pohjan paksuus.

Tiedosto_000 (18)

Resepti yhteen pizzaan:

Pohja

4 dl spelttijauhoja tai vehnäjauhoja*

1,5 dl kauramaitoa tai normaalia maitoa*

0,5 dl kiehuvaa vettä

1 pussi kuivahiivaa

1 ruokalusikallinen sokeria

4 ruokalusikallista oliiviöljyä

Täytteet

1 prk tomaattisosetta

½ dl härkäpapurouheseosta

Mustia oliivirenkaita

Paprikaa

100 g juustoraastetta

  1. Kiehauta ensin vesi ja sekoita se maidon kanssa. Sekoita nesteen kanssa kuivahiiva, sokeri sekä suola ja anna seistä 10 minuuttia.
  2. Lisää oliiviöljy. Tämän jälkeen lisää jauhoja vähän kerrallaan. Taikinan tulee olla hieman löysää.
  3. Voitele pannu oliiviöljyllä ja kaada taikina pannulle. Kohota liinan alla noin puoli tuntia.
  4. Muotoile taikina pannulla siten, että reunat hieman kohoavat. Mikäli taikina meinaa jäädä käsiin kiinni niin käytä paistinlastaa apuna.
  5. Lisää täytteet pizzan päälle ja paista uunissa kestitasolla 175 asteessa 20 minuuttia. Tämän jälkeen nosta uuni lämpötila 210 asteeseen ja paista vielä noin 10 minuutin ajan.

Hintaluokka: alle 6 euroa / alle 4 euroa**

*Vielä edullisempi vaihtoehto tosi penninvenyttäjälle

**Hinta edullisemman vaihtoehdon kanssa

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s