Reseptit

Raaka maapähkinä-banaanijäätelö

Tiedosto_000 (17)

Kelit hemmottelevat nyt ainakin yhtä lomalaista. Aurinko on paistanut koko viikon ja lämpöä on luvattu vielä ensi viikollekin. Tänä vuonna pidän kesälomaa kaksi viikkoa ja vielä on toinen viikko jäljellä. Opiskellessa olen pyrkinyt pitämään edes jonkinlaisen kesäloman jos vain rahatilanne on sen suonut sillä mitään lomapäiviä en töistä ole kerryttänyt kun keikkalaisen sopimuksella olen töitä tehnyt. Tänä keväänä päätin kuitenkin, että loma on pitempi kuin viikko, sillä valmistun ja on mukava levätä hieman ennen varsinaisen työsopimuksen alkamista.

Kesään ja hellekeleihin kuuluu olennaisesti jäätelö. Itse olen pyrkinyt vähentämään makean ja ylipäätänsä kaikkien herkkujen syöntiä joten nurkkiini on kertynyt jos jonkinmoista herkkureseptiä nyt. Yksi onnistuneimmista kokeiluistani on itsetehty jäätelö. Olen aiemminkin yrittänyt jäätelön tekoa kotona mutta koostumus on aina ollut hieman epämiellyttävä.

Tämä raakajäätelöohje ei vaadi jäätelökonetta eikä jatkuvaa sekoittamista. Maku on täydellisen makea eikä kerralla tätä herkkua suuhun kovin paljoa uppoa sen vuoksi. Jätä siis kaupan jäätelöt pakastealtaaseen ja kokeile tätä herkkua sen sijasta.

Ohje yhteen hillopurkilliseen:

2 banaania

1 dl sokeroimatonta maapähkinävoita

4 rkl siirappia (tai jos haluat vielä terveellisempää niin hunajaa)

1 tl vaniljaesanssia (toimii myös hyvin ilmankin)

Sekoita ainekset blenderissä tasaiseksi. Kaada massa hillopurkkiin ja laita pakastimeen. Ota jäätelö 10 minuutiksi huoneenlämpöön ennen syöntiä.

Hintaluokka: alle 5 euroa*

*Laskettu halvimman elintarvikkeen mukaan.

Okei täytyy vielä loppuun todeta kun lupasin laittaa jatkossa hintoja ylös niin en ihan loppuun asti miettinyt toteutusta. Aluksi mietin, että laitan ainesten hinnat ylös mutta se ei ole kauhean konkreettinen, sillä tämän reseptit ainekset ovat yhteensä noin 8 euron luokkaa. Summa vaikuttaa isolta mutta loppupeleissä se on vähän kun miettii mihin kaikkeen muuhun maapähkinävoita, siirappia/hunajaa ja vaniljaesanssia voi käyttää. Kerta-annoksen hinnan laskeminen tarkkaan on taas melko haastavaa. Sitten älysin myös, että jos lasken yhden kaupan hintojen mukaan, jossain muualla hinnat on eri. Joten päädyin lopputulokseen, että jatkossa hinnat ilmoitetaan kategorioina, josta näkee suuntaa antavan hinnan mutta joka ei ole täysin tarkka. Vähän niin kuin K-ruoan sivuilla on ne halvat ruoat alle yhdellä eurolla ja niin edelleen. Kategorioiksi valikoitui alle 2 euron, 4 euron, 6 euron, 8 euron ja 10 euron luokat. Tällöin on esimerkiksi helpompi hahmottaa, että alle 2 euron luokkaan kuuluvien annoshinta on alle 2 euroa kun taas alle 4 euron luokkaa kuuluvien annoshinta on jotain 2,01-4 euron väliltä.

Tiedosto_001 (2)

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s