Reseptit

Fiesta! Herkullinen guacamole

Kaikkihan guacamolen tietää. Harvemmin syön guacamolea mutta tämän reseptin myötä sen nauttiminen on kasvanut räjähdysmäisesti meidän taloudessa. Aikaisemmat guacamolekokeilut ovat perustuneet kaupan valmiisiin kastikkeisiin, joita en kuuna päivänä enää suosittelisi kenellekään kokeiltavaksi. Kaupasta saatavan guacamolen väri on keltainen ja kyseinen soossi sisältää 1-25 prosenttia avokadoa riippuen merkistä. Siis kastike, joka tehdään avokadoista, jotka ovat väriltään vihreitä, muuttuukin matkalla keltaisiksi! Ruoan aitous on siis melko kaukana. Makuakaan kyseisissä valmissoosseissa ei voi ylistää, aikalailla sama kuin viikon jalassa olleet sukat.

Tässäpä on se syy, miksi en hirveästi guacamolea ole arvostanut, en vaan ole tiennyt paremmasta. Toinen juttu on avokadojen hinta. Suomessa avokadojen hinta on päätä huimaavaa, tosin näin kesän kynnyksellä olen havainnut hieman hintojen laskuja. Kilohinta kuitenkin voi vaihdella 5-7 euron väliltä, mikä on ihan rikollisen paljon. Joskus muistan kuitenkin avokadojen kilohinnan olleen kahden euron luokkaa. Avokadojen tulisi kuitenkin kuulua jokaisen ruokavalioon, onhan kyseessä terveellinen hedelmä, joka sisältää paljon hyviä rasvoja.

Hinnasta huolimatta suosittelen, että suosit edes joskus avokadoja. Vaikka palkka/tukipäivänä tai kun niitä halvalla saa. Jos ei muuten avokadot uppoa, niin kokeile tätä guacamolea äläkä osta sitä kaupan epämääräistä sössöä. Itsetehdyssä guacamolessa avokadon maku pääsee oikeuksiinsa ja enää et edes ajattelekaan markettien valmiskastikkeita. Aviomieheni ei aiemmin ollut pitänyt guacamolesta, mutta tämän myötä hän on rakastunut siihen ja välillä oikein erikseen pyytää, että voisinko tehdä tätä. Itseasiassa viimepäivinä meillä on koettu guacamolerageja kun avokadot eivät kypsy vaikka kuinka niitä pussissa on pidetty. Hän ei kuulemma jaksa odottaa enää yhtään enempää että saisi tätä! 😀

Maailman helpoin resepti yhteen kulholliseen: 

3 avokadoa

Yksi valkosipulin kynsi

½ sitruunan mehu

3 ruokalusikallista Creme Fraichea (vegaanit pistää kaurafraichea)

Suolaa

  1. Muussaa avokadot joko haarukalla tai blenderillä.
  2. Lisää sitruunan mehu, murskattu valkosipulin kynsi ja creme fraiche. Sekoita huolella.
  3. Lisää suolaa kunnes maku on omasta mielestäsi kohdallaan. Lisää tarvittaessa myöskin valkosipulia jos haluat enemmän valkosipulin makua.
  4. Nauti nachojen, tortillan, salaatin tai vihannestikkujen kanssa.

Tiedosto_000 (10)

Advertisement

Yksi vastaus artikkeliiin “Fiesta! Herkullinen guacamole

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s