Reseptit

Myöhäisen illan pizza

Meillä pidetään pizzasta. Joskus pizzaa tulee tilattua kotiin mutta tykkään tehdä sitä myös itse sen edullisuuden takia. Pienemmällä euromäärällä sitä saa kaiken lisäksi enemmän! Epäonnekseni en ole kuitenkaan vielä ratkaissut sitä mysteeriä, miten tehdään täydellinen pizzapohja. Tällä hetkellä käytössä oleva pizzapohjaresepti on kohtalainen mutta hakusessa on edelleen se THE RESEPTI, jolla saadaan täydellinen, ohut ja hieman rapea pohja.

Paras juttu pizzan teossa on täytteet, sillä ne voi valita itse ja vain taivas on rajana! Maailmalla pizzaan laitetaan mitä erikoisempia täytteitä, kuten banaania, päärynää, avokadoa tai persikkaa. Suomalainenhan ei näitä kuuna päivänä omaan pizzaan tunkisi, koska meillä on omat vakiomme; Americano, Tropicana tai Quatro Stagioni. Jos erehdymme itse valitsemaan pizzerian täytteistä itse, siellä on ananas, mikä ei tunnetusti muualla maailmassa pizzaan kuulu. Me valitsemme pizzaamme aina tutut ja turvalliset täytteet. Omasta mielestäni pizza ei tarvitse kovin montaa täytettä, tomaattikastikkeen lisäksi 3-5 täytettä on omaan mieleen sopiva. Tällöin pizzasta ei tule usean maun kirjo ja samalla vältytään tekemästä pizzaa, jonka paksuus on noin 30 senttiä.

Huomasin jääkaapissa Lidlin avaamattoman soijarouhepaketin josta päiväys oli lähenemässä kovaa tahtia. Perinteistä poiketen, kokeilin siis kasvispizzaa (tosin kasvisruoka ei oikein itselleni ole perinteestä poikkeamista), joka osoittautui menestykseksi. Soijarouhe meni aivan jauhelihasta.

Resepti yhteen uunipellilliseen:

Yksi pussi kuivahiivaa

2 dl vettä

½ teelusikallinen suolaa

½ dl oliiviöljyä

5 dl vehnäjauhoja

Täytteet: 

Tomaattipyrettä

Paketti soijarouhetta

Punasipuli

Punainen paprika

Mozzarellaa

Juustoraastetta

(Oreganoa tai Pizzamaustetta)

  1. Sekoita jauhot, kuivahiiva ja suola keskenään
  2. Lisää vettä vähitellen jauhoihin ja sekoita huolellisesti
  3. Lisää oliiviöljy ja vaivaa pizzataikinaa kunnes se ei enää tarraa leivontakulhoon tai käsiin.
  4. Kohota taikinaa liinan alla kaksinkertaiseksi. Tällä välin kuutio paprika ja sipuli ja sekoita ne soijarouheen kanssa.
  5. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja taputtele leivontapellin kokoiseksi. Käytä jauhoja apuna mikäli taikina tarttuu käsiin.
  6. Levitä tomaattikastike taikinanpäälle ja lisää raastettu juusto. Lisää sitten täytteet. Revi mozzarella pienimmiksi paloiksi ja ripottele pizzan päälle. Lisää oregano tai pizzamauste mikäli käytät niitä.
  7. Paista pizzaa uunin alimmalla tasolla 250 asteessa noin 10-12 minuuttia kunnes juusto on sulanut ja pizza on saanut kauniin ruskean värin.

Tiedosto_000 (5)

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s