Reseptit

Gado-Gado

Suomi on kokkiohjelmien luvattu maa. Joka päivä ja kellon aika telkkarissa pyörii joku kokkiohjelma. Töistä kotiin tullessa Suomen 19 tv-kanavasta ainakin 15 näyttää jotain kokkiohjelmaa. Masterchef on nähty ainakin viidestä eri maasta ja MTV:n Katsomossa on tällä hetkellä katsottavissa kahdeksan eri Jamie Oliverin ohjelmaa. Myös Nigella Lawson ja Gordon Ramsay on meidän telkkarissa nähty. Pahinta on, että suomalaisten on pakko tehdä vielä aina oma versionsa näistä.

Vihaan kokkiohjelmia tämän takia, liika on vain liikaa. Hiljattain istuin kuitenkin sohvalla televisiota katsoen, joka tarjosi ylläty yllätys kokkiohjelmia. Juuri sitä mitä sunnuntaina haluaisi katsoa. Katsoin Jamie Oliverin lohturuokaa, missä Jamie teki Gado-gadoa joka näytti syötävän hyvältä.

Gado-gado on Indonesialainen salaatti joka sisältää tuoreita kasviksia, perunaa, tofua tai tempehiä ja se tarjoillaan maapähkinäkastikkeen kanssa. Jamie Oliver teki oman versionsa, minä teen omani. Pikainen googletus osoitti, että mitään selkeää sääntöä kyseisen ruoan kanssa ei ole vaan on yhtä monta Gado-gadoa kuin tekijääkin. Voit käyttää siis tähän mitä kasviksia mitä kaapista löytyy tai mitkä maistuu, sinä päätät mitä sinun Gado-gadosi sisältää. Käytä eri värejä, raasta, pilko, tee mitä haluat sillä taivas on rajana.

Oma versioni Gado-Gadosta:

Maapähkinäkastike:

1 dl sokeroimatonta maapähkinävoita

1 ruokalusikallinen sokeria

2 limen mehu

1 ruokalusikallinen soijakastiketta

1 chili

Sekoita kaikki ainekset blenderissä ja lisää hieman vettä kunnes kastike on hieman juoksevaa. Levitä kastike tarjoiluastian pohjaan sekä reunoille.

Salaatti:

3 keitettyä kananmunaa

3 keitettyä perunaa

1 paketti tofua (Käytin Jalotofun savustettua)

½ paprika

½ kurkku

4 porkkanaa

½ avokado

1/4 granaattiomenaa

Öljyä (käytin kookosöljyä)

  1. Pilko tofu pieniksi kuutioksi. Lämmitä öljy pannulla ja paista tofuja kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Anna kuutioiden jäähtyä.
  2. Pilko tai raasta vihannekset. Itse kuutioin paprikan ja avokadon, kurkun raastoin ja porkkanasta tein suikaleita kuorimaveitsen avulla. Laita kasvikset tarjoilukulhoon, lisää tofu ja sekoita kastikkeen kanssa.
  3. Viipaloi kananmunat ja perunat. Laita ne salaatin päälle ja koristele granaatinomenan siemenillä.
  4. Syö ja nauti!

Tiedosto_000

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s