Reseptit

Kreikkalainen paprikakeitto

En tiedä onko tällä keitolla oikeasti mitään tekemistä Kreikan kanssa muuten kuin kuin keitossa käytetty Mö:n Kreikkalainen vuusto ja välimerelliset maut. Joka tapauksessa keitto vei kielen mennessään, söin tätä isolla ruokahalulla ja olin valmis tekemään uuden kattilallisen tätä! Paahdetut suippopaprikat sopivat maultaan tähän kuin nakutettu ja kreikkalistyyppinen vuusto välimeren yrteillä maustettuna korostaa niiden makua entisestään.

Resepti (4:lle)

4 suippopaprikaa

4 tomaattia

1 sipuli

1 kokonainen valkosipuli

1 pkt Mö Kreikkalainen välimeren yrtit

1 dl kasvislientä

Oliiviöljyä

Suolaa & pippuria maun mukaan

Halkaise paprikat ja poista niistä siemenet. Pilko paprikat kuutioksi. Leikkaa myös sipuli kuutioiksi ja poista tomaateista kannat. Leikkaa valkosipuleista kansi pois ja kuori enimmät kuoret päältä pois.

Laita paprikat, tomaatit, kuutioitu sipuli, valkosipuli sekä vuusto uunivuokaan. Pirskoittele päälle oliiviöljyä ja lisää päälle suolaa sekä mustapippuria. Paahda kasviksia 200 asteisessa uunissa puoli tuntia.

Soseuta paahdetut kasvikset, vuusto sekä kasvisliemi blenderissä tai sauvasekoittimella tasaiseksi keitoksi. Lisää päälle esimerkiksi basilikaa, krutonkeja, kuivattua sipulirouhetta tai paahdettuja siemeniä.

Coconut Gastro somessa:

Instagram

Pinterest

Jätä kommentti