Reseptit

Laskiaispullat salted caramel -kermavaahdolla

Laskiaissunnuntai ja presidentinvaalien toinen kierros osuu sopivasti tänä vuonna samalle päivälle, joten ei tarvitse miettiä mitä pullaa sitä nauttisi vaalikahvien kanssa. Laskiaispullat ovat olleet lapsesta saakka suuri herkku ja perinteisten kermapullien lisäksi myös lukuisat eri variaatiot menevät. Paitsi mantelimassa, tässä tapauksessa kermavaahto on ainut oikea valinta. Tänä vuonna meidän laskiaispullien kermavaahto on tuunattu suolakaramellilla joka tuo makeisiin pulliin hieman suolaista vivahdetta.

Omasta mielestäni vegaaninen pullataikina on parhaimmillaan kun se leivotaan kasvimaitoon ja rasvana käytetään margariinia. Pullan voi tarvittaessa leipoa veteen ja käyttää rasvana rypsiöljyä mutta maku ei ole omasta mielestäni yhtä hyvä. Vegaanisten vispikermojen vispautuvuudesta ja koossa pysymisestä on montaa mielipidettä ja oma ehdoton suosikkini on litran purkissa myytävä Sure Whip, sillä se vaahtoutuu nopeasti jämäkäksi ja pitää muotonsa pursottaessa eikä lässähdä tai vetisty. Jos pakkauskoko on kuitenkin liian suuri, myös Oatlyn iMat vispiä ja Oddlygoodin vispiä olen kuullu kehuttavan mitä tulee vaahtoutuvuuteen ja rakenteeseen, Suolaisen karamellin maun kermavaahtoon antaa Macun Suolainen kinuski -kastike, joita olen nähnyt myytävän ainakin Citymarketeissa ja Minimanissa.

Resepti (14-16 kpl):

2 ½ dl kaura- tai muuta kasvimaitoa

1 dl sokeria

2 tl kardemummaa

1 tl suolaa

25 g tuorehiivaa

6-8 dl vehnäjauhoja

75 g maidotonta margariinia sulatettuna ja jäähdytettynä

Vadelmahilloa

Kasvimaitoa voiteluun

(Raesokeria ja tomusokeria päälle)

Salted Caramel -vaahto:

2 dl vegaanista vispiä

1 dl Macu Suolainen karamelli -kastiketta

Lämmitä kaura-/kasvimaito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva ja sekoita maidon kanssa. Lisää joukkoon sokeri, kardemumma sekä suola ja sekoita.

Lisää jauhoja vähän kerrallaan vaivaten. Lisää sula rasva joukkoon vaivaamisen loppupuolella ja vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisa ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista. Lisää jauhoja tarvittaessa.

Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi lämpimässä ja vedottomassa paikassa. Jaa taikina 14-16 osaan ja pyörittele pulliksi. Lisää pinnalle raesokeri mikäli haluat. Laita pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kohota liinan alla vielä noin 20 minuuttia.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele pullat kasvimaidolla ja paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia. Jäähdytä pullat.

Valmista Salted Caramel -vaahto. Vaahdota vegaaninen vispi ja lisää joukkoon kastike. Vaahdota vispiä vielä hetki sillä itselläni ainakin vaahto hieman notkistui kastikkeen lisäämisen myötä ja vaati lisää vispaamista. Säilytä vispiä ennen pursottamista jääkaapissa.

Halkaise jäähtyneet pullat ja lusikoi keskelle vadelmahilloa. Pursota hillon ympärille kermavaahtoa, lisää kansi päälle ja siivilöi päälle halutessasi tomusokeria.

Coconut Gastro somessa:

Instagram

Pinterest

Jätä kommentti