Reseptit

Big Mac -tacojen vegaaniversio

Ympäri somea on pyörinyt nyt hittinä Big Mac -tacot. Eli paistettu tortilla, jonka välissä on jauhelihaa, cheddaria, suolakurkkua, salaattia, sipulia sekä Big Mac -kastiketta jäljittelevä majoneesikastike. Tacot ovat näyttäneet niin julmetun hyviltä, että oli pakko lähteä kokeilemaan vegaanista versiota ja voin vain todeta, että lopputuloksena on maittavat ja täyttävät tacot, Jauhelihan sijasta käytin jauhista, jota myydään sekä kypsänä, että jauhelihan tavoin rasiassa, joka pitää kypsentää. Kumpikin sopivat näihin tacoihin yhtälailla mutta itse käytin paistettavaa jauhista.

Resepti neljään tacoon:

Tacot

1-2 pkt jauhista (jos käytät kypsää jauhista, suosittelen kahta pakettia pienen pakkauskoon vuoksi)

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria

Puolikas sipuli viipaloituna

Neljä viipaletta vegaanista cheddaria (myös raaste käy)

16 suolakurkkuviipaletta (tai yksi pieni suolakurkku kuutioituna)

noin puolikas jäävuorisalaatti pilkottuna

4 tortillaa

Öljyä paistamiseen

Kastike

2 dl vegaanista majoneesia

2 rkl kurkkusalaattia

1 rkl sinappia

1 tl valkoviinietikkaa

½ tl paprikajauhetta

½ tl valkosipulijauhetta

½ tl sipulijauhetta

Valmista ensin kastike sekoittamalla kastikkeen ainekset yhteen. Kypsennä jauhis ohjeen mukaan. Jaa jauhis neljään osaa ja levitä jauhista tortilloiden toiselle puoliskolle ja lisää päälle jokaisen tortillaan jauhiksen päälle cheddarsiivu. Käännä tortillan toinen puoli jauhiksen päälle.

Kuumenna öljy pannulla ja paista jokainen tortilla molemmin puolin siten, että pinta saa väriä ja on rapea. Lisää tortilloiden väliin salaattia, neljä suolakurkkua (tai pilkottua suolakurkkukuutiota), sipulia sekä Big Mac -kastiketta.

Hintaluokka: alle 2 euroa / taco

Coconut Gastro somessa:

Instagram

Pinterest

Jätä kommentti