Reseptit

Penninvenyttäjän linssi-bataattipata (V, G)

Linssit on meidän keittiön yksi kulmakivistä sillä ne ovat edullisia ja sisältävät paljon proteiinia Etenkin punaiset linssit sopivat monipuolisesti keittoihin, patoihin, pyöryköihin ja pihveihin, jonka vuoksi meiltä löytyy aina vähintään yksi paketti. Meillä on jälleen kaappientyhjennyspäivät meneillään, joten valmistin linsseistä, bataatista ja hieman nahjuuntuneesta inkiväärin palasta herkullisen padan, jota syötiin basmatiriisin kanssa.

Resepti neljälle:

Keskikokoinen bataatti kuorittuna ja kuutioituna

Peukalon kokoinen pala inkivääriä raastettuna

500 g tomaattimurskaa

2 dl punaisia linssejä

2 dl vettä

1 tl garam masalaa

1 tl suolaa

1 tl chilijauhetta

2 rkl öljyä

Kuumenna öljy korkealaitaisessa paistinpannussa tai wokkipannulla. Lisää pannulle bataattikuutiot sekä garam masala ja kuulota hetki. Lisää joukkoon tomaattimurska, vesi, suola sekä chili. Huuhtele linssit juoksevan veden alla ja lisää nekin pannulle. Hauduta pataa 20 minuutin ajan kunnes linssit ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä haudutuksen aikana. Tarjoile pata riisin, ohran tai kvinoan kanssa.

Hintaluokka: alle 1 euroa / annos

Coconut Gastro somessa:

Instagram

Pinterest

YouTube

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s