Reseptit

Palsternakka-inkiväärikeitto

Illat ovat pimenneet ja ilmat kylmenneet joten on hyvä siirtyä lämmittäviin keittoruokiin. Palsternakka ja inkivääri yhdessä toimivat hyvin tasapainottaen toistensa makuja. Lisää keiton päälle oman mielen mukaan korianteria, siemeniä, pähkinöitä, tofua, papuja, nyhtö- tai delikauraa.

Resepti 4-6 kuudelle:

800 g palsternakkaa

Peukalon kokoinen pala inkivääriä

4 varsisellerin vartta

2 porkkanaa

2 sipulia

2 valkosipulin kynttä

1 litra vettä

2 kasvisliemikuutiota

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria

Öljyä paistamiseen

Kuori ja pilko kaikki vihannekset pienimmiksi. Kuumenna öljy paistokasarissa ja lisää vihannekset kasariin. Paista vihanneksia noin 10 minuuttia kunnes ne ovat hieman pehmenneet ja saaneet hieman väriä pintaan. Kaada vihannesteen joukkoon vesi sekä lisää kasvisliemikuutiot ja hauduta kannen alla 15-20 minuuttia kunnes vihannekset ovat täysin pehmenneet ja liemikuutiot liuenneet. Soseuta keitto kauttaaltaan tasaiseksi ja notkista tarvittaessa vedellä. Mausta keitto suolalla sekä pippurilla lopuksi.

Hintaluokka: alle 2 euroa / annos

Seuraa Coconut Gastroa myös Instagramissa ja Pinterestissä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s