valokuvaus

Villa Mehu osa 1/3

kylttimajamökkirakennelmiakattilathätäneuvostekstiportti

Tavaroiden läpikäymisessä on se hyvä puoli, että voi oivaltaa jotain. Muutama vuosi sitten hurahdin täysin urbaaniin löytöretkeilyyn. Kuvia kertyikin ihan hyvät määrät erilaisista kohteista mutta harrastus kariutui auton puutteeseen. Nyt kaappeja siivotessa löysin kuitenkin vanhan kamerani (jossa oli myös kaikki edelliset kuvatkin tallella!) ja aloin pohtimaan harrastuksen uudelleen aloitusta kun omistetaan nykyään auto. Kuut ja tähdet olivat ajatuksen kanssa samoilla linjoilla, sillä Iltalehti tarjosi kohteenkin, mitä lähteä katsomaan.

Kohteena oli Kirkkonummella sijaitseva Elis Sinistön Villa Mehu, josta julkaisen kolmiosaisen kuvapostauksen. Elis Sinistö (1912-2004) oli omalaatuinen oman tien kulkija, ITE-taiteilija, absolutisti, vegaani, toisinajattelija, filosofi, mystikko, seurallinen erakko, joogi, tanssija, alastonmalli, luonnonystävä ja ties mitä muuta! Villa Mehu oli hänen kotipaikkansa sekä taideteoksensa, jota hän rakensi 50 vuoden ajan. Tarina kertoo, että Elis oli kotoisin Oulun seudulta mutta monien tuntemattomien vaiheiden jälkeen päätyi Kuopion kautta Helsinkiin, ilmeisesti kävellen. Tontin Villa Mehulle Elis osti 50-luvulla, tosin maksu tapahtui myyjälle käteisen sijasta työnteon muodossa. Elämänsä aikana Elis kävi vierailemassa myös mielisairaalassa, ensin sodan aikaan aseista kieltäytyessään, toisen kerran asettuessaan Kirkkonummelle. Paikalliset pitivät Elistä mielisairaana ja vaativat häntä hoitoon, joten Elishän meni. Lopputulos oli, että hänet todettiin liian viisaaksi mielisairaalaan. Elis ei elämänsä aikana juurikaan rahaa tarvinnut ja hän kulutti sitä niukasti. Hän ei kaupassa käynyt vaan viljeli Villa Mehussa itse oman ruokansa.

Elis tarinan mukaan toisteli useasti ranskankielistä lausetta ”La plus heureuse c’est d’être heureuse.”, joka kääntyy suomeksi ”Onnellisinta on olla onnellinen.” Villa Mehu on kaikessa outoudessaan hyvin hämmentävä paikka, mikä kuvastaa lopulta vain sitä, että Elis oli kaiketi omassa maailmassaan hyvin onnellinen. Lisää Villa Mehun oudosta maailmasta seuraavassa postauksessa!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s