Käsityöt & askartelu

Superhelppo neulottu kolmiohuivi

Vaikeustaso: Aloittelijalle

Tiedosto_001 (100)

Nuorempana olin kova tee se itse -ihminen. Ompelin ja tuunasin vaatteita sekä laukkuja (lopputuloksesta voidaan kyllä olla montaa mieltä) sekä neuloin tai virkkasin. Täysikäisyyden myötä kyseiset hommat kuitenkin unohtui vuosiksi mutta nyt olen taas hurahtanut. Kuinka ihanaa ajanvietettä onkaan antaa sukkapuikkojen käydä samalla kun katsot televisiota! Neulominen ja virkkaaminen on käsille mukavaa tekemistä ja ylläpitää niiden hienomotoriikkaa. Lisäksi on hauskaa aloittaa ihan helpoista patalapuista ja siirtyä aina vain haastavampiin töihin ja oppia uusia tekniikoita. Itseltäni ei vielä onnistu pitsiliinat, kuvioidut villapaidat tai muutkaan hienoudet mutta olen pikkuhiljaa harjoitellut ihan perusasioita uudestaan ja siirtynyt aina astetta haastavampaan työhön. Nykyään kaulaliinojen lisäksi luonnistuukin jo ainakin kolmiohuivit, villasukat, patalaput ja kaikkea muuta pientä.

Seuraava projektini onkin opetella kutomaan lapaset. Löysin superhelpon ohjeen (koko neulontaharjoittelussa suurin oivallus on ollut oppia lukemaan ohjeita!), jonka tiimoilta kävin sitten ostamassa villalangat. Olin etukäteen jo katsonut haluamani langat mutten voinut vastustaa kiusausta ja kurkistaa alennuslaariin, josta löytyi Novitan Kierre-lankaa superedullisesti! Langan sinetissä oli mukana ohjeet neulottuun kolmiohuiviin, joten ennen lapasia otin ja kudoin kolmiohuivin ohjetta hieman soveltaen!

Mallina kudottu kolmiohuivi on erittäin helppo. Huivi neulotaan aina oikein -neuleella aloittamalla kulmasta lisäämällä silmukoita, kunnes saavutetaan kolmion kärki ja haluttu koko, jonka jälkeen työtä kavennetaan kolmion toiseen kulmaan.

Ohje:

Luo pyöröpuikolle kolme silmukkaa. Neulo yksi rivi oikeaa neuletta ja käännä työ. Jätä ensimmäinen silmukka neulomatta, luo yksi ylimääräinen silmukka kiertämällä lanka puikon ympäri ja neulo rivi loppuun oikealla. Neulo oikein kolme riviä normaalisti lisäämättä silmukoita. Toista edellistä vaihetta kunnes työ on haluamasi pituinen (huomio, että tässä kohtaa huivin pituus on puolet koko pituudesta).

Aloita kavennus. Työtä kavennetaan kolmion kärkisivulta. Jätä jälleen ensimmäinen silmukka neulomatta ja neulo tämän jälkeen kaksi silmukkaa yhteen. Neulo rivi oikealla loppuun. Neulo normaalisti kolme riviä oikealla kaventamatta. Toista tätä vaihetta kunnes jäljellä puikoilla on jäljellä enää 3 silmukkaa ja päättele työ.

 

 

Advertisement

2 vastausta artikkeliin “Superhelppo neulottu kolmiohuivi

 1. Hei! Kiitos selkeästä ohjeesta, aloittelijana harkitsen juuri tällaisen huivin harjoittelua. Millaisilla puikoilla teit, esim pitkillä neulepuikoilla vai pärjääkö perus sukkapuikoilla?😊

  Tykkää

  1. Hei!

   Tein kyseisen huivin pyöröpuikoilla jolloin työ sai roikkua siimalla. Luulisin, että onnistuisi kuitenkin myös ihan normaaleilla pitkillä sukkapuikoilla. 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s