Reseptit

Pitaleipäpelti

Kreikkalaistyylinen pitaleipäpelti sopii paremmin kesään kuin tuhdit ja juustoiset nachopellit. Tein tätä peltiä leffailtaa varten mutta se sopii myös illanistujaisiin, grilliruokien kanssa ja miksei vaikka juhannukseenkin. Juhannus ehti tosin jo mennä mutta nappaa resepti talteen seuraavaa juhannusta varten. 😉 Kyseinen pelti valmistuu simppeleistä raaka-aineista; kasviksista, oliiveista, pitaleivästä ja tsatsikista. Lisäksi laitoin mukaan Porlammin grillipalaa, jotka muistuttavat maultaan halloumia. Grillipalat onkin helppo nimensä mukaisesti grillata mutta yhtä hyvin ne voi paistaa pannulla. Lisäksi laitoin päälle vielä tuoretta oreganoa joka on oman parvekepuutarhan satoa.

Resepti:

Tsatsiki

500 g vegaanista kreikkalaistyylistä jogurttia

½ kurkku

2 valkosipulin kynttä

2 rkl sitruunan mehua

½-1 kourallinen tilliä

Suolaa

Salaatti

½ kurkku

Paprika

Punasipuli

Lisäksi

1-2 dl mustia oliiveja

1 pkt pitäleipää

1 pkt Porlammin grillipalaa

Oliiviöljyä

Tuoretta oreganoa

Valmista ensin salaatti. Raasta kurkku ja puristele ylimääräinen vesi pois. Hienonna tilli ja murskaa valkosipulin kynnet. Yhdistä kulhossa jogurtti, kurkkuraaste, tilli, valkosipulimurska sekä sitruunan mehu. Mausta suolalla oman maun mukaan ja laita kastike jääkaappiin maustumaan.

Pilko toinen puolikas kurkusta kuutioiksi. Kuutioi paprika ja hienonna punasipuli. Sekoita salaattiainekset keskenään.

Halkaise pitaleivät ja leikkaa leivät neljään osaan. Levitä leivänpalat uunipellille, lorauta oliiviöljyä päälle ja sekoita huolellisesti. Paahda leipiä 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Paista grillipalat pannulla öljyssä tai grillaa pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa juusto kuutioiksi.

Kokoa pelti lisäämällä leipien päälle salaatti, oliivit sekä grillipalat. Lusikoi päälle tsatsiki ja viimeistele tuoreella oreganolla.

Coconut Gastro somessa:

Instagram

Pinterest

TikTok

Jätä kommentti